Contact
Paardentrailers

Chamonix 1.5-paards trailer

Technische specs

Aerodynamische afwerking
De kap is aerodynamisch afgewerkt en zorgt voor een soepele rit
Aluminium en kunstof opbouw
Toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk
Complete trailer
De Chamonix serie is standaard voorzien van een ruim pakket opties en accessoires

Details

De Proline Chamonix 1.5-paards paardentrailer is de vervanging van de 1-paars paardentrailer. Door een grotere en robuuste opbouw en het verbeterde chassis, heeft de paardentrailer een betere wegligging. De praktische trailer biedt ruimte aan een paard en pony of veulen en wordt standaard voorzien van een neergaande achterklep en volkern kunststof vloer. De trailer is ruim opgezet, stijlvol en heeft standaard trapbescherming, waardoor de reis comfortabel verloopt.

Offerte aanvragenBellen
Een aanhangwagen op maat? Ook dat kan natuurlijk

Offerte aanvragen

    meest gebruikte opties en accessoires

    Antidiefstalslot SCM

    Black Shadow velgen

    Camerasysteem Proline

    Veel mogelijk bij aanschaf Proline Chamonix 1,5 paards trailer

     

    Algemeen geldt dat u voor verlengd transport een aanhangwagen moet gebruiken die bedoeld is voor het soort lading dat u wilt vervoeren. Afhankelijk van de lading is hier soms van af te wijken, behalve als het om paarden of andere dieren gaat. Proline heeft een omvangrijke serie paardenaanhangers met exemplaren in uiteenlopende groottes. U kunt onder meer bij ons terecht als u een 1,5 paards trailer met of zonder zadelkamer te koop zoekt. Het standaardmodel is de tandemas Proline Chamonix, en natuurlijk kunnen wij ook bij 1,5 paardswagens voor allerlei maatwerk zorgen.

     

    Flexibel inzetbare 1,5 paards trailer

    De Chamonix 1,5 paards trailer is de kleinste onder de Proline-aanhangers voor paarden. Indien u doorgaans slechts één paard te vervoeren heeft, is dit dan ook de wagen die u nodig heeft. Maar zoals al uit de naam blijkt, zijn de trailers wat groter dan voor één paard strikt noodzakelijk is. In een anderhalf paards trailer met een zadelkamer is niet alleen ruimte voor een enkel groot paard, maar bijvoorbeeld ook voor twee pony’s of een merrie met een veulen. Daarnaast kunt u in een Chamonix 1,5 paards trailer tevens andere hobby- of boerderijdieren vervoeren. En dat is nog niet alles, want dit type aanhangwagen is ook te gebruiken voor het incidentele transport van goederen. Een en ander is vanzelfsprekend afhankelijk van de beschikbare ruimte, het laadgewicht en de maximale massa van het trekvoertuig. Met een 1,5 paards trailer koopt u echter hoe dan ook een aanhanger die flexibel is in te zetten.

     

    Chamonix 1,5 paards trailer gewicht, afmeting en bakopbouw

    Bij een 1,5 paards trailer met een zadelkamer komt het vaak aan op speciaalbouw. Qua maten en totaalgewicht krijgt u het dus zoals u het hebben wilt. Om tot een goede balans tussen eigen gewicht, laadvolume en afmeting te komen, bestaat het design desondanks uit enkele vaste kenmerken. Zo is een Proline Chamonix bijvoorbeeld altijd een aluminium paardentrailer met daarop een polyester kap met een aerodynamisch ontwerp. In de bak ligt een volkern kunststofvloer. Dit kunststof heeft weinig onderhoud nodig en is slag- en stootvast, milieuvriendelijk en brandveilig. De lengte, breedte en hoogte van een 1,5 paards trailer bedragen doorgaans 310x135x238 cm, terwijl de vloer zich op 38 cm van de grond bevindt. Een Chamonix-paardenaanhanger met deze maten heeft een totaalgewicht van 1500 kg en een laadvermogen van 800 kg. Waar nodig is uiteraard van deze waarden af te wijken. Wilt u meer weten over speciaalbouw of heeft u een andere vraag over 1,5 paards trailers van Proline? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

     

    Anderhalf paards trailer met zadelkamer en andere features

    Een reguliere Chamonix 1,5 paards trailer heeft een groot aantal eigenschappen. De zijwanden zijn van binnen bijvoorbeeld te bekleden met kunststof trapbescherming. Om uw paard tijdens de reis te ondersteunen beschikken de wagens over beklede borst- en bilstangen. De lengte en hoogte daarvan kunt u aanpassen, zodat ze eveneens voor minder grote paarden en kleinvee zijn te gebruiken. Aan de achterzijde heeft de trailer een oploopklep, die tegelijkertijd als afsluitdeur fungeert en door middel van een pneumatisch systeem is te openen en dicht te klappen. Ten behoeve van de luchttoevoer en ventilatie sluit de klep de toegang niet helemaal af en zijn vooraan in de polyester kap uitzetramen aangebracht. Omdat paarden in de eerste plaats rijdieren zijn, kunt u desgewenst een 1,5 paards trailer met een zadelkamer aanschaffen. Dit compartiment is aan de voorzijde geplaatst en vanaf de buitenkant toegankelijk via een kleine deur. Uiteraard kunt u er niet alleen zadels in kwijt, maar ook ruiterkleding, zadeldekken en andere benodigdheden voor het paardrijden. Aan de andere zijde van de voorkant bevindt zich een verzorgingsdeur.

     

    Uitbreiden van uw 1,5 paards trailer

    Ook indien u voor een standaarduitvoering van de Chamonix aanhangwagen kiest, is deze op bepaalde punten aan te passen of uit te breiden. Om onderweg het welzijn van uw paard in de gaten te houden, kunt u een camerasysteem laten installeren. De camera in de bak staat in verbinding met uw smartphone of tablet. Ander extra’s voor binnenin zijn ledverlichting en aanvullende trapbescherming. Verder is het mogelijk om een 1,5 paards trailer met voor de zadelkamer ontwikkelde binnenverlichting uit te rusten. Bijkomende accessoires om aan de buitenkant te monteren zijn een SCM-antidiefstalslot en andere velgen. Verder kunt u de bak laten voorzien een topklep aan de achterzijde of een lichtdoorlatend panoramadak.

     

    Proline 1,5 paards trailer met zadelkamer te koop op afbetaling

    Aan een paardentrailer die tot in de details aan uw wensen voldoet, hangt natuurlijk ook een overeenkomstig prijskaartje. Heeft u bepaalde extra onderdelen of veranderingen aan het ontwerp in gedachten, maar zorgt het financiële plaatje voor twijfel? Dan is het goed om te weten dat u bij Proline een leasecontract kunt afsluiten. U betaalt dan elke maand een vast bedrag, maar kan vanaf het begin gebruikmaken van uw tandemas 1,5 paards trailer. Om het maandbedrag en daarmee de duur van de leaseperiode te bepalen, is de totaalprijs doorslaggevend. Het ligt er dus onder meer aan of u een anderhalf paards trailer met een zadelkamer of andere polyester kap wilt, of genoeg heeft aan het ongewijzigde Chamonix-model. Gebruik het contactformulier voor het aanvragen van een prijsindicatie en de bijkomende voorwaarden rond het leasen van een paardenaanhanger.

     

    Chamonix 1,5 paards trailer huren

    Als alternatief voor het kopen van een Proline-paardentrailer bieden wij u de mogelijkheid om een exemplaar te huren. Dit is een goede oplossing wanneer u als manegehouder soms een extra wagen nodig heeft, of als paardeneigenaar incidentele transporten verricht. De aanschaf van een paardenwagen is in dat geval misschien wat overdreven. Omdat de meeste Proline-dealers tevens een verhuurafdeling hebben, kunt u ook indien u een tijdelijk een 1,5 paards trailer met of zonder zadelkamer zoekt gewoon gebruikmaken van ons vertrouwde merk. Op de contactpagina van de site staat een overzicht van de bedrijven die Proline-trailers verhuren. U vindt hier ook hun adresgegevens, telefoonnummers en een link naar aanvullende informatie.

    Copyright © 2024 Disclaimer Privacy statement Cookie statement